İş yerindeki huzursuzluk, hayatımızın her alanına sızabilen bir çeşit virüs gibidir. Yöneticinizle yaşadığınız bir sorun,  kendinizi rahat hissetmediğiniz iş ortamınız ve ofis içerisinde kendinizi mutsuz hissettiğiniz anlar mesainiz bittikten sonra dahi peşinizi bırakmaz. Bu huzursuzluklara mahal vermemek için nelere dikkat etmemiz gerektiğine gelin bir bakalım.

 

  • Yöneticiniz ile ilgili olumsuz fikirlerinizi kendinize saklayın: Zaman zaman sinirlenmeniz normal, ailenize bile sinirlendiğiniz olur bazen. Ancak yöneticiniz ile ilgili sinir anında konuştuğunuz konular, ileri vadede karşınıza acımasızca çıkacaktır. Bu işe ihtiyacınız var ise, bazen susmak ve uygun bir zamanda konuşmak ilk kural.

 

  • Özel sırlarınızı asla paylaşmayın. İçinizde tutmanın ne kadar zor olduğunu anlıyoruz. Anlatmak biz insanoğlunun doğasında var çünkü çoğu zaman. Ama kime, ne anlattığınız, karşınıza üzücü sürprizler çıkarabiliyor. Sevgilinizden yediğiniz kazığı tüm ofisin duymasını istemezsiniz herhalde değil mi? Kimin yetiştirdiğini tahmin etmekle yorulmak da cabası…

 

  • İş arayışınızın olduğunu iş yerinde belli etmeyin: İşten bunaldınız, iş arıyorsunuz, iş başvurularınızı hızla yapıyorsunuz…Ancak ispiyoncu bir iş arkadaşınız olma ihtimalini  es geçmeyin. İş ararken işten kovulmak istemiyorsanız, bazı sırlarınızı bu aşamada kendinize saklamanız en doğrusu. Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın.

 

 

  • Gruplaşmayın ! Ekip olmak güzeldir çoğu zaman, aynı takımın taraftarları mesela. Ama emin olun ayırdığınız diğer insanlara bir şekilde işiniz düşecek. Belki de diğer gruplarla, şirket içindeki yeni yapılaşmalar sebebiyle seneye aynı ekipte olacaksınız hatta. Ofiste huzur istiyorsanız herkesle aranızı iyi tutun. Yalakalık yapın veya yapmacık olun demiyoruz ancak gruplaşmamaya özen gösterin.

 

 

  • Organizasyonlardan uzak kalmayın : Hoşlanmadığınız bir aktivite dahi olsa zamanınızı iş yerindeki etkinliklere ayırmaya çalışın. Çünkü günün en önemli ve en büyük kısmını iş yerinde geçiriyorsunuz. İş arkadaşlarınızla ne kadar hızlı kaynaşırsanız o kadar zevkle işe geleceksiniz. Aktif olmaya çalışın.

 

  • Kaytaran kişilerin yerine çalışmayın : İş arkadaşlarınıza yardımcı olmak tabi ki örnek bir davranış. Ancak yardımınızın suistimal edilmesine fırsat vermeyin. Bir gün, iki gün derken bir bakmışsınız başka birine ait görev sizin göreviniz oluvermiş. Yardım ve kullanılma arasındaki ayrıma dikkat edin, en baştan bu ince çizgiyi korumak en iyisi ama gerekirse de yöneticinizle bu konuyu görüşün.

 

 

  • Tarafsız kalın : İş yerinde tartışan iki arkadaşınız mı var? Tartışan kişileri sevseniz de sevmeseniz de tartışmaya dahil olmamaya çalışın. Size fikriniz sorulursa işte o zaman ikisinin de haklı ve haksız taraflarını objektif bir şekilde iletebilirsiniz. Yalnız ana kural; objektifliğe dikkat !!!

 

 

  • Farklılıkları yadırgamayın: Hiç kimse sizinle aynı düşüncede olmak, aynı şeyleri beğenmek veya aynı şeylerle ilgilenmek zorunda değil. Sizin gibi olmayan iş arkadaşlarınızı yargılamayın, yadırgamayın. Herkesin seçimine saygı duyun ki herkes de sizin seçimlerinize saygı duysun.

İş yerinde din ve siyaset tartışmayın ! : Dini inançlar ve siyaset de asla yargılanmaması gereken konulardandır. Bu iki konu da öyle hassastır ki konuşuldukça karşı tarafa karşı hiç düzelmeyen soğumalara sebep olabilir. İş arkadaşlarınızla bu denli şahsi meseleler yüzünden aranızın bozulması iş akışını bile etkileyebilir, buna sebebiyet vermeyin.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz