Evde Yetiştirebileceğiniz Bitkiler

Bir meditasyon aracı olan toprağı, baharın gelişi ile hayatınıza sokma vakti geldi. Hem stres atıp hem de evde sevimli bitkilerinizi yetiştirmeye var mısınız? İşte evde yetiştirebileceğiniz bitkilerden bazıları :

  • Çilek : Yetiştirmesi en pratik meyvelerden olan çilek, camın önünde bile yetişebilir. Zahmeti yoktur, güneşli ve havadar bir mekan seçmeniz yeterlidir. Meyve zamanlarında bol su ister, meyve zamanı geçince de çok sık olmadan sulanmalıdır. Yüksekte olduğu sürece saksı konusunda sorun yaratmayan çileğin her mevsim saksıya ekilmesi uygundur.
  • Biber : Güneş gören cam kenarı yerleri seven biberi, ilk 2 hafta gün aşırı sulamak yeterli olsa da havalar ısınınca her gün mutlaka sulamalısınız. Toprağını 2 haftada bir gübrelemeniz icap eden biberlerin saksısını koyu renk seçmemeniz önerilir, aksi takdirde kökler bolca güneş görüp fazla ısınacağından çürüyebilir.
  • Çeri domates : Derin saksıları seven domates, her gün aynı saatte ve gölgede sulanmaktan hoşlanır. Bahar aylarında fazla su istemeyen çeri domates, yazın bol güneşli yerde bulunmak ve sıkça sulanmak ister. Mümkünse her saksıya yalnızca 1 adet fide dikmeye gayret etmeli, çiçek açma döneminde (ekiminden 2-3 ay sonra) gübrelemeye devam etmeli ve yapraklarına su değdirmemeye özen göstermelisiniz.

  • Fesleğen : Doğal bir sivrisinek savar olan fesleğen hem kokusu hem de bu özelliği ile oldukça popüler.  Ekimi için mart ayı en müsait aydır. Toprak konusunda seçici değildir ve çok sık mahsul verir. Sıcak havayı ve güneşi çok seven fesleğenin toprağını kuru bırakmamaya özen göstermelisiniz. Fazla sulama yaparsanız da yaprakların sarardığını göreceksiniz. Toplarken koparmak yerine kesmeyi seçmeli ve bu işlemi sabah saatlerinde yapmalısınız.
  • Maydanoz : Bol güneş isteyen maydanozun ekim zamanı için nisan ayı en ideal aydır. Çok derin bir saksı aramaz ancak tohumları birbirine çok yakın ekmemelisiniz. Sabahları güneş alan bir ortam ve haftada 3 kez sulama ideal olacaktır. Toplam yaparken yalnızca yapraklarını değil, sapını da almanız bitkiyi canlandırmaya yardımcı olur.
  • Limon : Her daim güneş seven limon kışın evin güney cephesinde bulunmalı ve gerekirse floransan ışık ile takviye yapılmalıdır. Güneşi seven limon ağacı yazın mutlaka balkonda yer almalıdır. Saksısı geniş olmalı ve drenaj deliklerinden su gelene kadar su verilmelidir. Kışın en az 10 derece ısıda yer almalı ve kalorifer gibi bir ısıtıcıyla çok yakın konumda olmamalıdır.

  • Kamkat (kumkuat) : Çok fazla sıcak veya soğuk hava sevmeyen bu havalı bitki evinize oldukça değişik bir hava katabilir. Yazın güneş alan ancak fazla rüzgara maruz kalmayacak bir alanda bulunması gerekirken, kışın ise 10 derecenin altına düşmeyecek bir alanda bulunması gereken kamkat, kış aylarında çok az sulanmalı ve su toprağın her tarafına temas etmelidir. Verilen su oda sıcaklığında ve her gün mutlaka aynı miktarda olmalıdır.
womanlogy

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Leave a Comment

Önceki yazılar

Avrupa’nın En Büyük Hazır Giyim ve Moda Fuarı Başlıyor!

Türkiye'nin moda başkenti olarak bilinen İstanbul yine mükemmel bir organizasyona ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor!…

% gün önce

2024 Yaz Sezonunun Trend Renkleri

2024 yazı bir hayli kavurucu geçerken bir yandan şıklıktan ödün vermemek bir yandan da sıcaklara…

% gün önce

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce