Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Kadiroğulları gündemde çok sık duyulmasa da aslında pek çok kadın tarafından çokça tercih edilen genital estetik konusunu her yönüyle ele alarak Womanlogy okurları ile paylaştı :

“Günümüzde değişen hayat şartları, insanların öz bakımında ve benlik algısında gelişim ve kendilerine daha da dikkat etmeleri sonucu estetik ameliyatlar oldukça önem kazanmıştır. En çok burun, meme ya da yağ aldırma gibi operasyonlar biliniyor olsa da aslında genital estetik herkesin merak ettiği bir alandır. Her yaş grubunda karşımıza çıkan bu problemler hastanın utanma, muayene olamama, paylaşamama, yeterli bilgiye sahip olmama ve bir çözümü olacağını düşünememesi yüzünden çok fazla gündeme gelmiş bir konu değildir.
Günümüz modern kadını güzelliğine, bakımına ve cinsel hayatına son derece önem vermekte, rahatlıkla estetik cerrahi ameliyatlara başvurmaktadır. Buna paralel olarak genital estetik ameliyatlarında da artış görülmektedir. Genital estetik, vajinada oluşan ya da önceden var olan şekil bozuklukları kadınların ikili ilişkilerinde mutsuzluğa neden olabilir. Özellikle normal yolla doğum yapan kadınlarda oluşan vajinal sarkma, dudak yapısında bozulma, vajinada genişleme gibi deformasyonlar cinsel yönden isteksizlik ve tatminsizlik yaratabilir. Vajinal genişlik hissi, buna bağlı eşini mutlu edemediği düşüncesi veya dış genital organların asimetri, sarkıklık gibi şekil olarak rahatsız edici olması kadını mutsuz ve huzursuz etmektedir. Bu durum eşi ile yeterince yakınlaşmasına engel olmakta ve cinsel hayatta sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır.
Cinsel hayatta yaşanan problemlerin çiftlerin ilişkisine büyük oranda yansıdığı evlilikleri bitme noktasına getirdiği bilinen bir gerçektir. Kadının cinsel kimliğinin zayıflaması, özgüven eksiliği ve cinsel işlev bozuklukları ile beraber ortaya çıkan bu sorunlar, genital estetik sayesinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak tedavi imkanı sunmaktadır. Bu sebeple doktora başvurmaktan çekinmeyin! Eğer cinsel hayatınızda performansınızın eskisi gibi olmadığını ve bunun sebebinin vajinal bolluk, sarkıklık ya da genital dış görüntüye bağlı özgüvensizlik olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir kadın doğum hekimine başvurunuz.
Zaman zaman genital estetik yaptırmak için başvuran kadınlarda hikaye irdelendiğinde; özellikle eşi ile arası iyi değilse, aldatılmışsa ve buna bağlı kendini suçlama gibi bir duygu durumu mevcut ise, tamamen normal genital organlara ve görünüme sahip oldukları halde bunun aksini düşünen ya da eşleri tarafından bu düşünceye yönlendirilen hastalara da sık rastlamaktayız. Bu tip düşüncelere kapılmadan önce mutlaka bir jinekoloğa başvurun ve gerçekten bir probleminiz olup olmadığını öğrenin. Bırakın doktorunuz buna karar versin.

Genital bölgede oluşan bozuklukların nedeni nedir?

  • Travmalar
  • Genetik faktörler
  • Doğum sayısının fazla olması
  • İleri yaş
  • Doğum sırasında oluşan yırtıklar

Genital estetik ameliyat gerektiren durumlar nelerdir?

  • Doğum sırasında yapılan oluşan yırtıklar ve bunların kötü iyileşmesi,
  • Doğum sonrası fazla atılan dikişler,
  • İleri yaş ile beraber vajen yapısının ve dokusunun değişmesi,
  • İri bebek doğurmak,
  • Mastürbasyon sıklığı ve yanlış yapılan tatmin yöntemleri,
  • Cinsel birleşme sıklığı,
  • Doğumsal olarak vajinada olan şekil bozuklukları.

Genital Estetik Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
Genital estetik ameliyatları evli, bekar, doğum yapmış ya da yapmamış, bakire olan veya olmayan tüm kadınlarda güvenle yapılan ameliyatlardandır. Genital organların olgunlaşması ve gelişimini tamamlaması 20 yaş civarında olmaktadır. Bu sebeple genital estetik ameliyatlar 20 yaşından önce yapılmamalıdır. 20 yaşından sonra her yaşta yapılabilir, üst yaş sınırı yoktur. Kadının ihtiyaç duyduğu her an yapılabilir. Genital estetik ameliyatlar başka ameliyatlarla aynı seansta yapılabilir.
Labioplasti (dudak küçültme) ameliyatlarının bakirelere yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Genellikle genç kızlarda asimetri görülebilmektedir. Kızlık zarı iç dudaklardan 3 – 4 cm içeride olduğu için ameliyat kızlık zarına asla zarar vermez. Kadının hamile kalmasına, normal doğum yapmasına da engel değildir. Doğum yapmış ya da yapmamış kadınlara da cinsel hazzı arttırmak amaçlı vajina daraltıcı ameliyatlar yapılabilir.
Daha önce vajina daraltıcı ameliyat geçirmiş doğum yapmak isteyen anne adaylarına sezaryenle doğum yapması önerilir. Normal doğum yapan kişilerde vajina tekrar genişleyebilir, ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyulur. Bu nedenle normal doğum tavsiye edilmez. Genital estetik ameliyat yaptırmış kadınların özgüvenleri artmakta, ilişkide daha rahat oldukları için ilişkiden haz alma artışı olmakta ve buna paralel orgazm sayıları artarken daha kolay orgazm oldukları bilinmektedir.
Ameliyatlarda kendinden eriyen dikişler kullanıldığı için ameliyat sonrası iz kalmaz. Dikiş aldırmaya gerek yoktur. Siz söylemedikçe kimse ameliyat olduğunuzu anlamaz. Bu tip ameliyatlar, hamile kalmanız, doğum yapmanız açısından herhangi bir riski taşımaz. Her cerrahi operasyonda karşılaşılabilen kanama, enfeksiyon ya da ödem bu ameliyatlarda da olabilir. Fakat hijyene dikkat edildiği, gerekli bakım yapıldığı takdirde son derece nadirdir. Yara iyileşmesi 4 – 6 hafta arasında olacağından hiçbir iz kalmaması ve ameliyat olduğunuzun anlaşılmaması için evlenmeden 2 ay önce genital estetik ameliyatı yaptırmanız önerilir. Yara iyileşmeniz tamamlanana kadar cinsel ilişki kısıtlanır. Bu yaklaşık 40 gün kadar bir süredir.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz