Etiket

bebeğin cildinde kaşıntı

Yazılar

Bebeklerde egzama genellikle 6.aydan sonra başlar ve 24 aya kadar sürer. Bazı alerjen yapılı bebeklerde tamamen geçmesi 5 yaşını bulabilir. Bebeğinizin cildinde nokta nokta şeklinde pütürler hisseder ve kızarıklıklar görürseniz egzamadan şüphelenebilirsiniz.

 

Bebeklerde egzamanın sebebi çoğunlukla bebeğin inek sütüne olan alerjisidir. Kalıtımsal olarak anne veya babasında alerjik bir geçmiş olan bebeklerin egzama olma ihtimali diğerlerine göre daha fazladır. Ek gıdaya geçişle birlikte bazı besinler bebekte egzamaya neden olabilir. Daha çok beyaz ve hassas tenli bebeklerde görülen bu durum; bebeğin cildine temas eden peluş, tüylü oyuncaklar ve battaniyeler, yünlü giysiler, kozmetik ürünleri, bebeğe alerji yapabilecek içeriğe sahip şampuan ve sabunlardan kaynaklanıyor olabilir.

 

Bebeklerde egzamanın belirtileri

 

*Ciltte oluşan kızarıklıklar

*Bu kızarıklıkların kahverengi kabuklanmaya dönmesi

*Kaşıntı

*Uykularda bozulma

 

Bu belirtileri bebeğinizde görüyorsanız doktorunuza danışın. Egzama teşhisini mutlaka doktorunuz koymalıdır.

 

Bebeklerde egzama nasıl geçer?

 

*Bebeğinizi egzama olduğu süreçte yıkama sıklığınızı azaltın.

*Banyo yaptırırken her seferinde sabun ve şampuan kullanmayın. Aksi durum cildinde kurumalara neden olacaktır.

*Varsa doktorunuzun verdiği ilaçlar düzenli kullanın bunun dışında cildini yine doktorunuzun önereceği kremler ile nemlendirin.

*Besin alerjisi kaynaklı egzama olup olmadığını anlamak için bebeğinizin yediği şeylere dikkat edin ve alerji belirtileri oluşturan besini yedirmeyin.

*Kıyafetlerini, iç çamaşırlarını, nevresim ve battaniyelerini %100 pamuk içerikli almaya dikkat edin. Polyester kumaşlardan bu dönemde özellikle kaçının.

*Evi ve özellikle bebeğinizin yattığı odayı nemli tutun.

*Terleme egzamayı artırır. Oda sıcaklığını iyi ayarlamaya çalışın. Bebeğinizi çok sıcak olacak şekilde giydirmeyin.

*Bebeğinizin huzursuz ve stresli olmamasına bu dönemde özellikle dikkat edin.