Etiket

Dijital Çağda İnsan Kalmak

Yazılar

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceği 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 26-28 Kasım 2020 tarihleri arasında ‘ Dijital Çağda İnsan Kalmak ‘ ana teması ile çevrimiçi yapılacak. Dünya çapında önemli konuşmacıların katılacağı zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğiyle her iki yılda bir düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nin dördüncüsü bu yıl Türkiye’nin ilk kamu kuruluş finans kuruluşu olan Ziraat Katılım ana sponsorluğunda dijital platformda gerçekleştirilecek.

26-28 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacak 4.Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin ana teması ise ‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ olacak.

Geçmişte yapılan zirvelerde siyaset ve tema özelinde önemli isimleri ağırlayan KADEM, bu seneki zirvede, dijitalin insan hayatının avantaj ve dezavantajlarını dünyaca ünlü yazarlar, psikologlar, akademisyenler, araştırmacılar, aktivistler ve gazetecilerin ağzından dinleme fırsatı sunacak.

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ‘nun açılış konuşmasıyla zirve, www.kadinveadaletzirvesi.org adresinden takip edilecek olacak .

Tema nasıl belirlendi?

Covid 19 salgını nedeniyle kendi sahasında dijitalleşmeye devam ediyoruz hatırlatan KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, bugün kullandığımız teknolojilerin ve hemen yanı başımızdaki yeniliklerin psikolojik ve sosyolojik etkilerine daha kısa bakıp bir yol sunmak için bu yılki zirve ana temasını ‘Dijital Çağda İnsan Kalmak ‘olarak belirlediklerini söylüyor.

Geçmişte olduğu gibi bu yıl da zirvede yine aile yapısının konuşulacağını ve dijitalin aile yapısına etkilerinin tartışılacağını aktaran Gümrükçüoğlu konuşmasını sürdürüyor:

“Zirvemizde üç ana soruyu da masaya yatıracağız: Birincisi ‘Dijital dünyanın insanlığa hizmet etmesini nasıl sağlarız?’ sorusu olacak. ‘Dijital çağda toplumsal hayatın yeni pratikleri geleceği nasıl şekillendirecek?’ ve ‘Dijital çağda manevi değerlerimizi ve kültürel dokumuzu korumak için neler yapmalıyız?’ sorularına da cevap arayacağız.”

Konuşmacılar Kimler Olacak?

Açılış töreninin Ardından zirve Eskişehir Milletvekili “Enformatik Cehalet” Adlı Kitabın yazarı ettik Prof.Dr.Nabi Avcı’ya ‘nın ‘İnsan, İnsan ve Gölgesinde Yetişir’ başlıklı konuşması ile başlayacak Ana. Üç gün boyunca sürecek ve dijital dünyanın topluma, aileye gündelik yaşama, manevi değerimize etkisinin masaya yatırılacağı zirvede toplamda 30 konuşmacı yer alacak. 6 panelli oturumun yanı sıra, ilham veren ve konuşmaların yer alacağı zira dünyanın aktörü ola-maya nasıl devam edeceğinden, dijital dünyanda ebeveynliğe, bu yolda nasıl ulaşıp, davranışlarımızı nasıl kontrol edebileceğimize kadar pek çok konu tartışılacak. Bu seneki zirve, Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz’ın mini konseri ile sonlanacak.

Dijital çağı anlamaya ve uyum sağlamaya yönelik bir bilinç oluşturmak için düzenlenen zirve ile ilgili detaylara ulaşmak ve kayıt yaptırmak için kadinveadaletzirvesi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zirvede Konu Başlıklarından Bazıları

· Dijital Çağda İnsan Olmak

· Dijital Çağ ve Dini Bilginin Temsili

· Dijital Çağda Kadını Güçlendirmek

· Dijital Çağda Eğitim ve Eğlence

· Siber Çağda Varoluşun Sürekliliği

· Dijital Çağda Bilgi ve Manipülasyon

· Dijital Ödeme Sistemleri ve Fintek Ekosistemi

Kadın ve Adalet Zirvesi Hakkında

İlki 2014 yılında Kadın ve Adalet Zirvesi her iki yılda bir farklı bir tema ile düzenleniyor. İlk yıl zirvenin ana teması kadın meselelerinde KADEM’in yaklaşımını yansıtan ve savunucusu olunan adalet kavramının kendisiydi. 2016 yılında ise ‘Adalet İçin Ses Ver’ teması gerçekleştirildi. 2018’de ise ‘Ailenin Güçlendirilmesi’ temasıyla düzenlenen zirvede, gerçekleştir yapı taşı olan aile üzerine yoğunlaşıldı.