Etiket

kaşlarda konak

Yazılar

Bebeklerde genellikle 1. aydan sonra başlayan konak oluşumu sizi telaşa düşürmesin. Çünkü bu sorun çoğu bebekte görülen ve derinin fazla yağlı olması sebebiyle görülen bir durumdur ve herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Yalnızca bebeğinizde kaşıntıya yol açabilir.

Nasıl Temizlenir ?

Konakların tamamen temizlenmesi her bebekte farklı zaman ister. Bu yüzden acele etmemeli ve kabukları kesinlikle el ile koparmamalısınız.

Piyasada konak için özel üretilen pek çok şampuan bulunur. Bu şampuanları eczanelerden kolaylıkla temin edebilir ve bebeğinize banyo esnasında kullanabilirsiniz. Ancak mutlaka doktorunuza kullanacağınız ürünü sormalısınız.

Şampuan haricinde doğal yöntemlerde kullanılabilir. Bunların en bilineni saf zeytinyağ ile saç derisine yapılan masajdır. Bir pamuğa zeytinyağ sürülerek bebeğinizin kafasına masaj yapıp, sonrasında bir şapka ile kapatarak yarım saat bekletirseniz yağın daha fazla etki ettiğini göreceksiniz. Yumuşamaya yardımcı olan zeytinyağ deriye iyice temas edince, bebek tarağı ile saç derisini tarayınız ve ardından banyo yaptırdığınızda konakların döküldüğünü göreceksiniz.

Doğal yöntemlerden diğeri ise karbonatlı su ile saç derisine masaj yapılmasıdır. Bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı karbonat ve bir fincan suyu karıştırıp bebeğinizin saç derisine bir fırça yardımıyla sürün. Yarım saat (veya isteğe göre daha fazla) bekleterek deriye iyice nüfus etmesini sağlayın. Sonrasında yine bebek tarağı ile saçları tarayın ve zeytinyağ uygulamasında olduğu gibi tarama işleminden sonra banyo yaptırarak konakların dökülmesine yardımcı olabilirsiniz.

Konak, saç derisinde, kaşlarda, kulak arkasında ve alında görülebilir. Zaman zaman bezli bölgede de rastlandığı olmuştur. Görünüm olarak beyaz, gri veya sarımtırak renkte ve kabuklanma şeklindedir. Bebeğinizin herhangi bir huzursuzluğu yok ise, hafif konak sorunlarında tedavi edilmese de olabilir.