Etiket

moda haftası

Yazılar

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen pazarlama, iletişim ve yaratıcılık liderlerini her yıl bir araya getiren yılın en ilham verici haftası Brand Week Istanbul, Türkiye’nin iş ve markalar dünyasını, yaratıcı endüstrilerini, dünyanın en ilham verici isim ve projeleriyle bu yıl 9 – 13 Kasım 2020 tarihleri arasında bu kez online olarak buluşturmaya hazırlanıyor.

Her yıl farklı bir temayı perspektifine alan yılın en ilham verici haftasının bu seneki teması ise: “Çizginin Dışındakiler”

EMEA bölgesinin en büyük iş ve markalar dünyası buluşması olan Brand Week Istanbul, dünyanın en yaratıcı isim ve projelerini bu sene online olarak bir araya getiriyor. Bu yıl “Çizginin Dışındakiler” temasıyla gerek markaları gerek fikirleri gerekse idealist duruşlarıyla yenidünyada “çizginin dışında” düşünmeye cesaret edenler ile değişim yaratmak ve değişimin bir parçası olmak isteyenleri buluşturmayı hedefliyor. Ufuk açıcı hikâyeleriyle sektörlerinde fark yaratan isimleri ağırlayacak olan Brand Week Istanbul; Felis Ödülleri, Lovemarks Ödül Töreni, Fark Yaratan Kadınlar, Shortcase ve Geleceğin Liderleri gibi birçok yan etkinlik ve farklı oturumla sektörün nabzını tutacak.

AKTİVİZM, İNSANLIK TARİHİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kadın, çevre, iklim, mülteciler, marka yöneticileri, ekonomi, pazarlama… Her bir başlık küresel çapta bir krize işaret ediyor. Dünya büyük bir değişimden geçiyor. Gerek siyasi, politik ve ekonomik gerekse de toplumsal ve çevresel gelişmelerden dolayı pek çok alanda sesler giderek yükselirken dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacı hiç olmadığı kadar kendine taraftar bulmaya başladı. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirirken dijital çağın etkileriyle baş etmenin ve insanlığa dair bilgileri gelecek nesillere korunaklı şekilde aktarmanın yolları da üzerinde düşünülmesi gereken konulardan.

Marka güvenliğini toplumsal aktivizme dönüştüren teknoloji lideri Nandini Jammi; dijital insanın izlerini binlerce yıl sonrasına miras bırakan “Dünyanın Kütüphanecisi” olarak da bilinen 21. yüzyılda üretilen sınırsız verinin hem ekolojik yükünü hem de kaybolma riskini dikkate alarak, verilerin güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde muhafaza edilebileceği bir yöntem olan seramik disklerin yaratıcısı seramik sanatçısı Martin Kunze; iklim krizi konusunda yerlilerin bilgeliğini, genellikle bilim insanları ve kamu yetkililerinden oluşan uluslararası işbirliği topluluklarına aktaran coğrafyacı ve aktivist Hindou Oumarou Ibrahim; Arizona Üniversitesi Astronomi, Ay ve Gezegenler Laboratuvarlarında Dünya’nın kökenlerine dair ve evrendeki diğer gezegenlerde hayat bulma üzerine araştırmalar yapan Arizona Üniversitesi Moleküler ve Hücresel Biyoloji Departmanı asistan profesörlerinden Betül Kaçar insanlığı bekleyen geleceğe dair akıllardaki sorulara yanıt bulmaya geliyor.

DÜNYA BİR YAPAY ZEKÂ VADİSİ OLMA YOLUNDA

Global arenada veriyle oluşan bu rekabet ortamında yapay zekâ teknolojileri her geçen gün yeni gelişmelere gebe. Yapay zekâ ve yaratıcılığı harmanlayarak daha verimli ve etkili sonuçlara ulaşabilmenin yanı sıra gerekli beceri ve teknolojilere erişilebilirlik de 21’inci yüzyılda bir mücadele alanına dönüşmüş durumda. Yeni teknolojilerin getirdiği fırsatlar, pazarlama kültürüne nasıl entegre edilmeli? Bu kültürün oluşmasının önündeki engeller nasıl aşılabilir?

Reklam ve pazarlama endüstrisinde 25 yıllık deneyime sahip ve şimdiye kadar üç kıtada metin yazarı ve yaratıcı yönetmenlik yapan, yaratıcılığı teknoloji ile birleştirerek geliştirmek ve müşterileri daha fazla risk alabilmeleri için cesaretlendirmeyi hedefleyen Tiny Giant’ın kurucu ortaklarından Richard Norton; Toshiba Professor of Media Arts and Sciences’da MIT profesörü olan ve bilişimsel sosyal bilimler, örgütsel mühendislik, giyilebilir bilişim, görüntü anlama ve modern biyotmetri gibi alanlarda dünyadaki en çok atıfta bulunarak dünyanın en etkili 7 veri bilimcisinden biri olarak anılan Prof. Dr. Alex Pentland Brand Week Istanbul’da.

KALIP YARGILARDAN ARINMAK

Bir gruba ilişkin bilgi, inanç ve beklentilerimizi içeren bilişsel yapı kalıp yargılar, gelişmenin ve ilerlemenin önündeki en büyük engel. İlerlemeyi önleyen kör noktalarımız ve taraf tutmalarımız konusunda daha bilinçli olmamız ve farkındalığımızı artırmamız adına yeni yollara ihtiyacımız var ve bu arayış hiçbir zaman son bulmuyor.

Reklam ve medya dünyası ise algıları değiştirmek ve cinsiyet eşitsizliğini dönüştürmek adına en güçlü kaynak. Yıllardır süre gelen toplumsal cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık tartışmaları gündemdeki yerini korurken Brand Week Istanbul’da kilitlerinizi kırmaya, kalıp yargılarınızı yıkmaya hazır olun.

Güzellik dünyasının kapılarını erkekler için aralayan, erkek cildinin kendine özgü yapısını dikkate alan ve daha çok online satış üzerinden ilerleyen War Paint for Men markasının yaratıcısı girişimci Daniel Gray; eğlence ve medya endüstrilerinde cinsiyet eşitliği üzerine çalışan, kar amacı gütmeyen, araştırma bazlı bir organizasyon olan Geena Davis Institute on Gender Media’nın CEO’su Madeline Di Nonno; İngiltere’nin En Güçlü 100 Müslüman kadını listesinde de yer alan ve Ogilvy & Mather ağına bağlı olarak faaliyet gösteren ve dünyada Müslüman hedef kitle ile ilgili danışmanlık veren tek ajans olan Ogilvy Noor’un başkan yardımcısı olan Shelina Janmohammed daha eşitlikçi, kapsayıcı ve empati yüklü bir dünyanın kapılarını aralamaya geliyor.

Daniel Gray

PANDEMİ SONRASI DEĞİŞEN PARADİGMALAR

Pandemi sonrasında stratejik ölçümleme şirketlerin gündeminde daha fazla yer almaya başladı. Var olan paradigmalarla ne kadar yol alınabilir? Şirketlerin ve markaların hayatta kalabilmeleri için “yeterince iyi” olmaları hayatta kalmaları için artık yeterli değil. Dünyanın yol aldığı bu mecburi değişim dönemi; ekonomiden iş süreçlerine, tüketici değerlerinden pazarlamaya kadar pek çok alanda dikkate alınması gereken yeni durumlar doğurdu. Yaşanılan dijital dönüşümün etkisi sanılandan daha geniş bir alanda yankı buldu. Bu gelişmelerin bireyin hayatına, ekonomiye ve iş dünyasına yansımaları Brand Week Istanbul’da konuşuluyor.

Dijital pazarlamada fikri altına dönüştüren simyacı Rory Sutherland; dijital dönüşümün müşteri dönüşümüne denk olduğunu söyleyen MIT Sloan School’un Dijital İşletme Merkezi Araştırma Görevlisi ve Yazar Michael Schrage; Capital One’da deneyim stratejisi başkanı olarak, 500’den fazla kişiden oluşan bir tasarım organizasyonu için tasarım yetenekleri oluşturmanın yanı sıra en büyük ve en göze çarpan tasarım merkezli finansal hizmet şirketlerinin kültürünü dönüştürmekten sorumlu olan Jamin Hegeman; 2005 yılından bu yana KONDA Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren aynı zamanda Demokratik Cumhuriyet Programı kurucu üyesi, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkan Yardımcısı olan Bekir Ağırdır; insanın büyüme sürecini ve beyin gelişimini herkesin anlaması ve hayatına uygulaması amacıyla anne-babalık ve çalışma hayatı hakkında yazıları da bulunan Psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan; deneyimli gazeteci yazar Fatih Portakal; davranış bilimleri üzerine akademik kariyerini yarıda bırakıp Bursa Karacabey’de Feyz Çiftliği’ni kuran ve kendini çiftçi olarak tanımlayan Sencer Solakoğlu bizlerle.

Rory Sutherland

TEKNOLOJİ VE İNSAN İLİŞKİSİNDE YENİ GİRDAPLAR, YENİ DENEYİMLER

Yeni makine öğrenmesi, veri-bazlı ve geometri işleme algoritmaları, yüz animasyonları ve yüz tanıma teknolojileri, deep fake’ler, oyunlaştırma… Algoritmalar her ne kadar günlük hayatımızın merkezinde değilmiş gibi görünmese de aslında vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz küçük ya da büyük ekranlarımız aracılığıyla aslında hayatımızın tam da merkezinde.

Teknolojiyle olan ilişkimizin kimi zaman ürkütücü boyutlara ulaştığı kabul ancak doğru bilgiye ulaşmada, deneyimi üst boyutlara taşımada hatta bizi bizden daha iyi anlayarak anlatmadaki rolü inkâr edilemez. Algoritmalar yardımıyla insanların duygu ve niyetini anlama, müşteri sadakatini artırma ve kayıp oranlarını düşürmenin yanı sıra mükemmel marka deneyimleri yaratmada oyunlaştırmanın önemi ve marka ve müşteri deneyimleri hakkında son trendler ve öngörüleri alanında uzman isimlerden dinliyoruz.

2013 yılında MIT Technology Review’un düzenlediği 35 Innovator Under 35 listesinde yer alan, deepfake ve yaratıcı avatar teknolojilerinin aranan ismi aynı zamanda sanal avatar teknolojileri üreten bir yapay zekâ şirketi olan Pinscreen’in Kurucu ve CEO’su Hao Li; yüz tanıma teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten Ohio State Üniversitesi Profesörü Aleix M. Martinez; tekno-güzellik alanında devrim niteliğindeki inovasyonlara liderlik eden L’Oréal Global Teknoloji İnkübatöre Başkanı Guive Balooch; Gamification + Ltd’in CEO’su olarak, dünya çapındaki şirketlere iş zorluklarını çözmek için oyunlaştırma kullanımı konusunda rehberlik eden, eğitim veren ve oyunlaştırma konusunda uluslararası bir otorite olarak kabul edilen, Gamification uygulayıcıları için yıllık konferans olan Gamification Europe’un Başkanı ve GamFed’in (Uluslararası Oyunlaştırma Konfederasyonu) Onursal Büyükelçisi Pete Jenkins, Wavelength Marketing Kurucusu Dr. Darren Coleman Brand Week Istanbul’da.

Dr. Darren Coleman

TRENDLER, FİKİRLER, STRATEJİLER… VE ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN

Brand Week Istanbul bu yıl fiziksel çizgilerin de dışına çıkarak online olarak gerçekleştiriliyor. Online gerçekleşecek yılın en ilhan verici haftasında Inspiration Hall, Digital Hub, Brands & Trands, Felis Case Studies ve Networking Alanları gibi pek çok farklı salonda katılımcılar konuşmacıları dinleme ve onlarla iletişim kurma fırsatı yakalayacak.

İçinde bulunduğumuz toplumsal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve dijital trendleri dikkate alan, ilham veren konu ve konuşmacıları buluşturmaya hazırlanan Inspiration Hall, platformlardan ekosistem yönetimine, dijital deneyim tasarımından uzaktan hale gelen tüm süreçlere kadar dijital dönüşümün tüm boyutlarına yönelik içgörülerin paylaşıldığı Digital Future Hub’ın yanı sıra Networking alanları ile Türkiye’nin ve bölgenin inovasyon, pazarlama ve yaratıcılık dünyasını özel toplantılarda bir araya getiriyor.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için:www.brandweekistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin en önemli uluslararası moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI), Mercedes-Benz’in isim sponsorluğunda 15. sezonunu 12-16 Ekim tarihleri arasında tamamen dijital platformlar üzerinden sunacak. İHKİB’in organizasyonu ve Türkiye Tanıtım Grubu’nun desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlik, resmi web sitesi olan http://www.mbfwistanbul.com adresinden takip edilebilecek. Türkiye’de yaratıcı disiplinlerin gelişmesine uzun yıllardır destek veren Mercedes-Benz, 2013 yılından bu yana MBFWI’nin isim sponsorluğunu aralıksız biçimde sürdürüyor.

Bu sezon dijitalleşmenin gücünü de arkasına alan MBFWI, gerek Türkiye’de, gerekse dünyada moda profesyonellerinin çekim merkezi olacak.

Dünya çapında isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da Mercedes-Benz, her sezon desteklediği bir tasarımcının defilesini sunuyor. MBFWI kapsamında bu sezon Mercedes-Benz, Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarından Özlem Süer’in, kariyerinde 30. yılını kutlayacağı İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonu defilesini “Mercedes-Benz presents Özlem Süer” ismiyle sunacak.

Etkinliğin isim sponsoru olarak Mercedes-Benz, MBFWI çatısı altında geçtiğimiz yıl sunduğu “She’s Mercedes” platformu kapsamında hem “Mercedes-Benz presents Özlem Süer” defilesiyle, hem de farklı projeler aracılığıyla ilham veren kadınlara olan desteğini sürdürecek. İz bırakan hikâyelerden yola çıkan, hayalleri olan ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürmüş kadınları bir araya getiren bir ilham platformu olarak öne çıkan She’s Mercedes, Mercedes-Benz’in kadının güçlendirilmesi alanında sahiplendiği değerleri yansıtıyor.

12-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Belma Özdemir, Ceren Ocak, Cihan Nacar, Çiğdem Akın, Emre Erdemoğlu, Gökhan Yavaş, Hakaan Yıldırım, Karma – Mehmet Emiroğlu, Engin Ekinci, Seydullah Yılmaz, Kith&Kin, Mercedes-Benz presents Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Mert Erkan, MİİN by Kadir Kılıç, Murat Aytulum, Museum Of Fine Clothing – Eda Güngör, Natalie Kolyozyan, Nedo by Nedret Taciroğlu, New Gen, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Raşit Bağzıbağlı, Simay Bülbül, Sudi Etuz, T.A.G.G. – Gökay Gündoğdu, Tuba Ergin, Tuvanam ve Y Plus by Yakup Biçer koleksiyonlarını sergileyecekler.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, yeni sezon için görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 15. sezonunda büyük bir dönüşüm geçirerek tamamen dijital platformlara taşınıyor. İHKİB’in ve bu sezon etkinliği destekleyen Türkiye Tanıtım Grubu’nun vizyonuyla Türk tasarımcıların global ölçekte tanıtılması açısından benzersiz bir fırsata dönüşeceği kuşkusuz. Mercedes-Benz, global çapta önemli moda platformlarının isim sponsoru olarak, ilk Nisan ayında Mercedes-Benz Fashion Week Mexico ve bir süre önce de Mercedes-Benz Fashion Week Russia ile dijital moda haftasını deneyimlemişti. Dijital etkinliklerin pandeminin değil, içinde yaşadığımız çağın doğal bir sonucu olduğunu düşünüyorum, MBFWI’nin de bu avantajlardan faydalanarak, hem ulusal hem de uluslararası anlamda daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyorum.”